Wat is het spannend om iets, wat je lange tijd voor jezelf hebt gehouden, naar buiten te brengen. Lange tijd vond ik het wel prima zo… totdat ik erachter kwam dat je mensen kunt zegenen met datgene waar jíj vol van bent. Als je dat beseft, ga je anders kijken naar wat je doet.. en ervaar je de noodzaak om stappen te zetten. De focus ligt dan niet direct op hoe groot die stappen moeten zijn, áls je maar een stap zet! Het in leven roepen van deze website is zo’n eerste, kwetsbare stap voor mij.

Van jongs af aan ben ik gek op muziek en zingen. Ik ken de liederen van Hillsong (Darlene Zsech) op mijn duimpje, al vanaf de cassettebandjes tijd. Ik kon er uren naar luisteren in de auto. We reden immers wat af met mijn ouders! Het valt niet goed te omschrijven wat die muziek met me deed en waaróm het zoveel met me deed. Het waren momenten waarop ik God zó dichtbij ervoer. Stiekem zag ik voor me hoe ik, als ik later ‘groot’ zou zijn, net als deze aanbidders, God zou aanbidden met álles wat in mij was. Daar was ik voor gemaakt!

Maar goed, dan word je groter… én wijzer. Je komt erachter dat als je je kwetsbaar opstelt, er gek genoeg direct mensen zijn die meteen met een mening klaarstaan. En dan komt het erop aan… Ga je achter die ene mooie droom aan, zoals je hem voor je zag toen je nog klein en onbevangen was? Of laat je je leiden door wat mensen van je vinden of kúnnen vinden? Ik heb heel wat jaartjes gekozen voor dat laatste. Dat voelde veilig…

Maar dan breekt het moment in je leven aan waarop je opnieuw in de spiegel kijkt en jezelf hardop durft af te vragen: Ben ik dit? en: Volg ik de dromen van mijn hart? Ineens besefte ik dat ik ‘maar’ één leven heb en dus één kans om te doen wat ik moet doen. Het leven kun je helaas niet ‘over’ doen. Die gedachte is voor mij het omslagpunt geweest. Ik wil me niet langer laten leiden door angst, maar door God. Hij is Iemand die mensen zegent: altijd! En daar gebruikt Hij, op zijn beurt, mensen voor; mensen die gek genoeg zijn om de mening van anderen naast zich neer te leggen.

Met deze website maak ik een statement voor mezelf: I’m going public with this!