Joyce de Vos

Vraag van Pickwick

Pickwick vroeg onlangs aan mij (middels hun theezakje): ‘Wat zou jij het liefst tegen je jongere zelf zeggen?’ Poeh! Dat is nog eens een vraag! In gedachten ging ik terug naar dat jonge meisje en bedacht ik me wat ik op dat moment nodig had om te horen. Langzaam maar zeker kreeg ik woorden in gedachten, die ik graag met je deel:

“Meisje, de wereld om je heen is zóveel groter dan jou; dan wat jij denkt, vindt of voelt. De enige die daar een beetje zicht op heeft is die grote God daarboven. Degene die jou en alle mensen om je heen heeft bedacht & gemaakt.

Hij wilde niet ver van jou vandaan blijven en stuurde daarom het dierbaarste wat Hij had, Jezus, naar de aarde. Als je met iemand vrienden wilt worden, word dat dan met Hém, want Hij laat je als geen ander zien hoe God écht is! Jezus kent Hem, veeeele malen beter dan al die mooie mensen om je heen! Door met Hem op te trekken, leer je de wereld zien door Zijn ogen…

En dan kom je er inderdaad achter dat de wereld groter is dan jouw wereld. En dat die wereld ook jouw gaven, talenten, liefde en passie nodig heeft om te worden zoals God het bedoeld heeft. God past dan wel niet in je hoofd, Hij past wel in je hart! Dé perfecte plek van waaruit je alles kunt en mag doen wat bij jou past. Dus volg dat hart! In alles!!!!!”