Twee nachten praten

“Achterlijk wijf!!! Je hoort op de stoep te rennen, NIET op straat… stomme doos!!!” Ik kijk links van me en zie hoe het raampje van een klein blauw autootje naar boven wordt geschoven, waarna ‘de boze mevrouw’ in rap tempo wegsjoeft. Ik sta perplex en kan nog net op cynische toon uitbrengen: “Nou… ú ook een fijne dag toegewenst, hóór!!!”

Lees meer

De waterkoker staat aan

Er is geen weg meer terug!! Die gedachte nam bezit van me. Elk uur, elke minuut en elke seconde van de dag… nu, precies één jaar geleden. Maanden was ik in de ban geweest van het album. Crowdfunden, opnames, uitwerking, afwerking enz., enz. Na veel stress, stress en nog eens stress kon ik het album deze week bij de pers afhalen. En, o ja, alsof het nog niet genoeg was… David had maanden daarvoor bedacht dat het wel tof zou zijn als ik een dag voor vrouwen zou organiseren: Gods Powerchicks! Kon ik de release van mijn album daar direct mee combineren. Zucht…
 

Lees meer

Jezelf zijn bij God

Je hebt mensen bij wie je helemaal jezelf kunt zijn, maar ook mensen waarbij dat niet zo eenvoudig gaat. Vaak heeft dit te maken met hoe goed je iemand kent. Hoe beter ik iemand ken, hoe minder ik waarde hecht aan de manier waarop ik eruit zie of hoe schoon mijn huis bijvoorbeeld is. Al loop ik in m’n kloffie, met m’n pantoffels aan en mijn haar als dat van Tina Turner, ik ben op m’n gemak. Bij mensen die wat verder van me af staan, is dat wel anders.

Lees meer

Het stemmetje

Twee jaar geleden zijn David en ik begonnen met hardlopen. Ik heb voor die tijd nauwelijks gesport in mijn hele leven, dus je kunt je voorstellen dat ik echt wel wat tijd nodig had om op gang te komen. De eerste keer dat we renden was ik na 1 kilometer buiten adem, had ik steken in mijn zij en een hoofd als een tomaat!

Lees meer

Joyce de Vos

Passie = aanstekelijk

Ken jij mensen in jouw omgeving die ergens heel gepassioneerd over zijn? Ik wel! Ik heb een man met een enorme passie voor karper vissen. Ik heb zelf niets met deze hobby, maar als ik hem erover zie praten en zie genieten, dan leeft mijn hart op.

Lees meer

Joyce de Vos

Vraag van Pickwick

Pickwick vroeg onlangs aan mij (middels hun theezakje): ‘Wat zou jij het liefst tegen je jongere zelf zeggen?’ Poeh! Dat is nog eens een vraag! In gedachten ging ik terug naar dat jonge meisje en bedacht ik me wat ik op dat moment nodig had om te horen. Langzaam maar zeker kreeg ik woorden in gedachten, die ik graag met je deel:

Lees meer

Joyce de Vos

3 maanden onderweg

Op 26 november jl. kwam mijn album ‘Het Anker’ uit. Een mooie, maar ook intensieve tijd brak aan, want met een album komt ook een groot stuk van jezelf ‘uit’. Er zijn ineens zoveel meer mensen die een kijkje in je hart mogen nemen. Heel kwetsbaar, maar ook mooi. Je ontvangt feedback; van mensen die het mooi vinden en ervan genieten en van mensen die aangeven wat beter had gekund. Ach ja, het hoort erbij; uitgeleerd ben je nooit!

Lees meer

Joyce de Vos

Mijn album is uit!

Enkele maanden geleden werd duidelijk dat ik i.s.m. Ralph van Manen een album uit zou gaan brengen. Je weet dus dat het er aan zit te komen en je bent enorm nauw betrokken bij het het hele proces, maar tóch! Het is een vreemde gewaarwording wanneer je het allereerste exemplaar uit een zojuist opengetrokken doos tevoorschijn tovert… Even valt alles stil om je heen; opwinding en ook wel een beetje ongeloof vulden mijn hart. Is dit echt míjn cd?

De studio in!

Sjonge! Wat kan er een hoop veranderen in een half jaar tijd:) Eerlijk durven uitkomen voor mijn dromen was een enorme stap, maar het is nu duidelijk voor me dat als je eenmaal één enge stap vooruit zet, er automatisch een tweede en een derde volgen. Gek eigenlijk… maar ook héél tof! Het daagt me uit om stappen te blíjven zetten en niet terug te keren naar mijn o-zo-veilige comfort-zone.

I’m going public with this!!!

Wat is het spannend om iets, wat je lange tijd voor jezelf hebt gehouden, naar buiten te brengen. Lange tijd vond ik het wel prima zo… totdat ik erachter kwam dat je mensen kunt zegenen met datgene waar jíj vol van bent. Als je dat beseft, ga je toch anders kijken naar wat je doet.. en ervaar je de noodzaak om stappen te zetten. De focus ligt dan niet direct op hoe groot die stappen moeten zijn, áls je maar een stap zet! Het in leven roepen van deze website is zo’n eerste, kwetsbare stap voor mij.